Proiectul Exploratorii Timpului

Considerăm că timpul în aer liber este unul dintre factorii cei mai importanți în dezvoltarea armonioasă a copiilor și tinerilor. 

Este greu să înveți istoria, geografia sau biologia doar din manuale, mai ales atunci când ție îți plac jocurile și cărțile cu povești. Considerăm că procesul de învățare depășește clădirea școlii și îi încurajăm atât pe tineri cât și pe adulți să testeze mai multe tipuri de învățare non-formală, prin participarea la ateliere, cluburi tematice, competiții, tabere și activități în natură, voluntariat, teatru, excursii cu prietenii, festivaluri, evenimente culturale, etc...

Acest proiect îi ghidează spre resurse educaționale de calitate, care pot fi personalizate, bazate pe joc și metode interactive de învățare, pe studii realizate de cercetători în domeniul educației.

Relațiile dintre adulți și copii se consolidează atunci când participă împreună la activități. 

Exploratorii Timpului oferă suportul de care au nevoie astfel încât să se poată bucura de acele momente, să exploreze lumea și să își descopere pasiunile. 

Asociația Invenovi

O mână de voluntari cu suflet mare, convinși de importanța pe care o au pentru o țară și un neam resursele educaționale de calitate oferite gratuit tuturor copiilor - așa s-a înființat o asociație care depune continuu eforturi pentru facilita accesul la o educație de calitate.

Află mai multe despre Asociația Invenovi aici

Cavalerul Romulus

Există un loc în România unde un om pasionat aduce trecutul în prezent. Cavalerul Romulus și-a asumat misiunea să ne arate cum era viața în Evul Mediu.

Află mai multe despre Cavalerul Romulus aici

Dorești să ni te alături ca partener? 

Dacă știi o poveste interesantă de spus copiilor, dacă știi să faci ceva cu mâinile tale și poți să le arăți și celor mici, dacă organizezi o activitate la care pot participa tinerii sau dacă ai o meserie interesantă care are un impact în comunitate, atunci te invităm să ne scrii!

Ne dorim să aducem cât mai aproape de părinți, copii, tineri, profesori și educatori toate acele lucruri minunate care ajută la educația și dezvoltarea echilibrată a copiilor.