Scuturi

Confecționarea unui scut

Vă propunem activitatea de proiectare și realizare a propriului scut. Va fi foarte plăcută, mai ales dacă o desfășurați într-un cadru organizat ca la carte, precum cel oferit de Cavalerul Romulus.

Pasul 1

Identificarea elementelor componente: forma scutului, metalul și culoarea, împărțirea, formele și figurile.

Pentru a descoperi denumirile și pentru a afla care elemente vi se potrivesc cel mai bine, puteți să consultați legenda cu semnificații.

Pasul 2

Decupați scutul în forma și la dimensiunea dorită. Puteți să alegeți un șablon din lista noastră de mai jos (dați clic pe forma preferată și se va deschide fișierul pdf pe care îl puteți printa imediat).

Dați clic pe forma preferată și se va deschide fișierul pdf pe care îl puteți printa imediat.

Pasul 3

Desenați de mână sau printați, decupați și trasați conturul figurilor selectate din catalogul de șabloane.
Deoarece catalogul are multe modele, este posibil să dureze ceva mai mult încărcarea.

Pentru a proteja natura, printați figurile pe aceeași foaie pe care ați printat și scutul. Dacă decupați frumos veți putea avea atât conturul scutului cât și simbolul într-un singur șablon.

Pasul 4

Pictați elementele și așteptați să se usuce.

Vă dezvoltați îndemânarea și vă distrați de minune combinând culorile potrivite pentru a realiza o pictură mai specială cu o valoare deosebită pentru voi.

Pasul 5

Bucurați-vă de noul vostru scut personalizat!

Îl puteți pune în valoare în cadrul unei petreceri tematice cu prietenii sau puteți merge chiar la unul dintre multele festivaluri medievale care au loc în toată țara. De exemplu, la Cetatea de Scaun a Sucevei?

Experiență medievală la Cetatea de Scaun a Sucevei

Pentru a afla și a înțelege mai multe, pentru a găsi prilej de folosire a scutului, dar și pentru a vedea scuturi ale domnitorilor moldoveni, așa cum le-am găsit noi, vă invităm în galeria dedicată Cetății de Scaun a Sucevei.